Vælg den rigtige kahyt ombord

28 juli 2019 Søren Black
Vælg den rigtige kahyt ombord

Når du er på storbyferie, tjener din hotelseng ofte bare til, at du kan få din nattesøvn. Sådan er det langt fra, når du tager på krydstogt. Få her et par gode råd til, hvordan du sikrer dig den bedste kahyt på dit næste cruise.

På et krydstogtskib er pladsen udnyttet til det optimale, hvilket betyder, at nogle værelser bare ikke er med udsigt, men i stedet fyldt med så meget støj, at det går ud over din nattesøvn. Men forbereder du dig hjemmefra, kan dit cruise blive lige så fantastisk som, du altid har drømt om. Første regel er, at undgår at bestille en såkaldt garanteret kahyt. En garanteret kahyt er lidt billigere, men den dækker over, at du får tildelt den ledige kahyt, som måtte være tilbage ved check-in. Det betyder, at mulighederne for at blive opgraderet på skibet er meget ringe. Er det første gang, du skal ud at rejse med et krydstogtskib, så kan det selvfølgelig være sin sag at vælge den mest rolige kahyt. Men en god tommelfinger regel er at kigge grundigt på skibets indretning og dernæst vælge en kahyt, hvor der er kahytter både over og under, den du vælger. Dermed undgår du at komme til at bo lige under et diskotek eller et køkken, hvorfra der kan komme meget støj.

Tjek skibet grundigt ud

Der er næsten ikke noget så fantastisk som at starte dagen på et krydstogtskib med at kigge ud af vinduet og nyde synet af de smukke kyster, som skibet sejler forbi. Derfor er det også smart at undgå kahytter, der har begrænset udsyn. Dette begreb kan variere meget fra skib til skib, men du kan risikere, at der for eksempel er placeret en stor redningsbåd lige foran dit vindue, og så er der ikke meget udsigt at få på denne rejse. Endelig er det en god ide at passe på med kahytter, der har balkon. Ligger de lige under promenadedækken, kan der være meget irriterende støj derfra, og kan alle passagerer kigge direkte ned på din balkon, så får du ikke meget privatliv på dit krydstogt. Helt overordnet er det en god ide at forberede sig hjemmefra. Tjek skibet grundigt ud, så får du den rette kahyt og en pragtfuld ferie på havet.

Flere Nyheder