Undgå wifi-tyve i ferien

28 juli 2019 Søren Black
Undgå wifi-tyve i ferien

Pas godt på de gratis netværk, der dukker op på hoteller og cafeer rundt om i verden. Bag dem kan lure ondsindede wi-fi-tyve, der hurtigt kan rippe dig for penge.

Når du rejser i udlandet, kan det være fristende at logge på et gratis netværk, når du alligevel sidder på en cafe og nyder en god cappuccino. Men det kan faktisk komme til at koste dig dyrt, hvis du er så uheldig at logge på et falsk netværk. Wi-fi-tyve har nemlig for længst opdaget, hvordan de kan udnytte din længsel efter et gratis netværk. De navngiver således deres ”gratis” netværk efter den cafe eller det hotel, du befinder dig på. Når du så logger dig på, bliver du bedt om oplysninger til for eksempel din mail. Logger du på, så kan wifi-tyvene i den anden ende overvåge, hvad du sender via din mobil eller computer. Disse oplysninger kan så efterfølgende bruges til at lave identitetstyveri. Det betyder i værste fald, at pengene vil begynde at fosse ud af din bankkonto, når du igen er hjemme fra ferie.

Slå wi-fi fra og hold dig til sikre netværk

Det gode råd er derfor, når du rejser på ferie at slå dit wi-fi på din smartphone, tablet eller computer helt fra. De fleste teleselskaber tilbyder i dag deres kunder, at de kan benytte netværket gratis til at surfe løs, når du bare rejser inden for Europas grænser. Et andet råd kan være, at du kun logger på de netværk, som står på skiltene rundt omkring dig ved for eksempel hoteller og cafeer. Det er altså ikke en god ide at logge på et netværk, som du kun kan se på telefonens liste over netværk i området. Endelig er det en virkelig god ide, at du tager en sikkerhedskopi af alt det, du har liggende på sin smartphone, tablet eller computer, inden du sætter dig i flyet i Københavns Lufthavn og forlader Danmark.

Flere Nyheder