Undgå tolderne i lufthavnen

12 juli 2019 Søren Black
Undgå tolderne i lufthavnen

Det kan hurtigt blive dyrt at vende hjem fra ferie, hvis du ikke har styr på toldreglerne. Så her kan du blive klogere på hvor mange smøger og hvor mange liter whisky, du må slæbe med dig igennem tolden.

Når du lander i Københavns Lufthavn, så handler det om at finde kufferten og komme hurtigt ud til bilen, så du kan vende hjem og starte på hverdagen igen. Men inden du når så langt, står der ofte et par herrer fra Toldstyrelsen, der gerne vil spørge til, hvad du har med i kufferten. Og her handler det om at kende toldreglerne, hvis du gerne vil slippe for en bøde og en ekstra regning ved ankomsten til Danmark. Der er nemlig en del begrænsninger på, hvor meget du må indføre i Danmark.

Forskel på EU lande og resten af verden

Først og fremmeste handler det om, hvor du har været henne på ferie. Går din ferie til et land inden for EU, må du frit tage varer med hjem, så længe de er til eget brug. Dog er der undtagelser, når det gælder spiritus og tobak. Du må indføre 800 cigaretter, hvis du har været på ferie i et EU land, og 200 cigarretter hvis du ankommer fra et land udenfor EU. Med hensyn til alkohol så må du tage 110 liter øl og 10 liter spiritus med dig hjem, hvis du ankommer fra et EU land, mens du kun må tage 16 liter øl og en enkelt liter spiritus med dig ind i landet, hvis du altså kommer hjem efter en ferie udenfor et EU land. Har du for eksempel været ude at shoppe tøj, så husk, at du skal betale told af dine varer, hvis de overstiger et beløb på 3250 kr., når du ankommer med fly. Kører du ind i landet er beløbet på kun 2.250 kr.

Undgå de dårlige kopivarer

I mange lande står gadesælgere parat til at sælge dig billige kopivarer af for eksempel mærketøj, elektronik og armbåndsure. Disse varer er faktisk også ulovlige at importere, og du risikerer altså en bøde i lufthavnen, hvis tolderen stopper dig med kufferten fyldt med dårlige kopivarer.

Flere Nyheder