Sådan slipper I for kaos, når I har børn med på ferie

07 august 2019 Michelle Løhde Nielsen
Sådan slipper I for kaos, når I har børn med på ferie

Skal børnene med på jeres næste ferie? Måske er det første gang, at I rejser med børn? I så fald, så er der sikkert nogle bekymringer og forestillinger omkring, hvordan det kommer til at blive. Ferie med børn kan være kaos, men med de rette tips og tricks kan det blive en skøn og uforglemmelig ferie. 

1. Træk vejret

Slip kontrollen, træk vejret og accepter, at ferien bliver anderledes med børn. Anderledes betyder dog ikke dårlig, da det sagtens kan blive en skøn ferie. Slip forventningerne og nyd i stedet turen. Det er helt OK at lægge en plan, men husk på at der skal være plads til, at planen kan skride. 

2. Forberedelse!

Sørg for at være godt forberedt, så I ikke står og mangler noget i sidste øjeblik. Er der styr på pas? Visum? Vaccinationer? 

Det samme gælder i forhold til pakning. Sørg for at pakke fornuftigt og ikke for meget – husk på at de fleste ting også kan købes i udlandet såsom bleer, vådservietter, plastikposer mm. 

3. Skal man vælge hotel eller feriebolig? 

Der er fordele og ulemper ved hotel og feriebolig, og det er meget individuelt, hvad der fungerer bedst for den enkelte. Hotel kan være en fordel, da der her er mulighed for måltider og rengøring. Omvendt er der i en feriebolig ofte mulighed for selv at lave mad, så hvis I foretrækker det, så vil det absolut være et godt valg. 

4. Snak rejsen igennem

Dét der kan være nervepirrende ved at rejse med børn er det uvisse. Man ved typisk ikke, hvornår tingene kan gå skævt – men I kan forberede jer bedst muligt ved at snakke rejsen igennem og finde de kritiske situationer, hvor tingene kan gå galt. Hvordan vil I håndtere situationen? Hvad vil I gøre for at undgå, at situationen overhovedet opstår? Skriv det gerne ned, så I har det med jer. 

Flere Nyheder