Hvad er sandt og usandt med alle disse sammenligningssider på hotel og rejser?

02 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad er sandt og usandt med alle disse sammenligningssider på hotel og rejser?

Det virker så let lige at kunne sortere mellem, hvordan man lettest kan rejse og opholde sig efter kvalitet og pris ved ens yndede feriedestination – men holder de nu også, hvad de lover, de hjemmesider?

Du kender dem måske fra TV-reklamer, hvor en hjemmeside lover, at man kan sammenligne hoteller ud fra priser og bedømmelser og så vælge det, man helst vil have, og så sørger denne hjemmeside også for, at man kan få det billigste tilbud på det bedste hotel ud fra et sortiment af udbydere.

For hvorfor betale mere for at få det samme, det giver jo god mening?

Og det samme gælder med flyrejser, hvor der også findes hjemmesider til dette, så man ikke skal via en rejseguide eller rejseleder via et bureau, men hvor man bare kan finde det udenom selskaberne og på den måde selv sammensætte rejse og ophold.

Tidligere skulle man enten købe dette samlet, som kunne blive godt dyrt, medmindre man fandt en afbudsrejse, eller man skulle bruge lang tid på at søge rundt på nettet på forskellige sider.

Nu er det hele samlet for dig, men holder de så også, hvad de lover?

Af gode grunde har vi ikke fremhævet nogle specifikke hjemmesider, men før du bare glad klikker på de billigste tilbud, så er her nogle tanker og råd, du skal bruge til at navigere rundt her.

Tjek hjemmesiderne i bunden og/eller den sektion, der hedder “om os”, hvor du vil kunne se, om de er ejet af et andet firma.

Hvis dette firma går igen ved andre hjemmesider ved hotel og flyrejser, så er de formentlig i lommen på hinanden og er betalt for at henvise kunderne til dem.

Men de gode anmeldelser må da i så fald være sande?

Ikke altid.

Kigger du ikke ofte på den samlede bedømmelse med stjernerne uden at læse beskrivelserne?

Næste gang bør du lige læse en håndfuld tilfældigt udvalgte anmeldelser og se, om det danske sprog ser nogenlunde korrekt ud. Er det for kluntet og afgivet af nogle brugere med mærkelige navne, så er de anmeldelser formentlig falske.

Flere Nyheder