Ferietips til ferie med autocamper

02 september 2019 Astrid Pedersen
Ferietips til ferie med autocamper

Autocampere – eller mobile homes, som de også kaldes – er blevet særdeles populære. I stedet for at rejse med familien til en fast destination, eller køre fra hotel til hotel, kan man nu bo i sit transportmiddel. Dette åbner selvfølgelig for en del fleksibilitet og improvisation, idet man ikke er afhængig af faste rammer og afgangstider.

Med en autocamper kan man have alskens cycler, kajakker, surfbrætter og andet fritids udstyr med. Og så er det morsomt for hele familien at campere! Der er selvfølgelig nogle faktorer i forbindelse med ferie i autocamper, man bør holde sig for øje. I det følgende vil vi gennemgå tre af dem.

Overvej dit køb af autocamper

Det er fristende at styrte ud og købe en autocamper, nu hvor man har besluttet, at ferien skal foregå i en sådan. Men det er jo slet ikke sikkert, at hele familien deler din begejstring. Derfor bør jeres første autocamper ferie foregå i en lejet autocamper. Dette giver også mest mening, hvis rejsemålet er oversøisk.

Vælg til at begynde med en mindre model autocamper, som er nem at manøvrere. Med det rette fortelt kan der sagtens blive plads til hele familien ved sengetid. Og sørg for at øve dig i at køre og styre vognen, inden I tager af sted, så du lærer dens reaktioner at kende.

Læg en plan for autocamper ferien

Ligeledes er det fristende bare at køre ud i det blå. Men du bør lægge en plan for, hvornår I skal være hvor. Samtidig skal du undersøge, hvor på ruten der er rastepladser og tankstationer. Planen behøver ikke at være 100% stringent, men det er vigtigt at have nogle fixpunkter.

Tænk over hvorledes autocamperen er pakket

For det første er pladsen i autocamperen begrænset, så det er klogt ikke at have for mange ting med. for det andet bør du overveje tyngdepunkterne i vognen – læg de tungeste ting nær akslerne, så køretøjet stabiliseres. God fornøjelse med din autocamper ferie!

Flere Nyheder