Ferietips til dit road trip i Europa

05 september 2019 Astrid Pedersen
Ferietips til dit road trip i Europa

Mange mennesker forbinder sikkert udtrykket road trip med en tur tværs over USA, eller ned langs Nordamerikas flotte kyster. Men et road trip kan faktisk lige så godt foregå i Europa. Vort hjemlige kontinent byder på mindst lige så mange spændende og berigende oplevelser som ”over there” – og så slipper du for at skulle købe en dyr flybillet og leje en bil.

Er du selv i besiddelse af en god bil, og har du rejsefeber i blodet, er det bare med at give den gas ned gennem de smukke og spændende lande, som udgør vores historiske fællesskab.

Paris/London – Berlin – en rejse i nyere tids historie

Vælger du at påbegynde din rejse i Paris, bør du lade din færd gå igennem de blide bakker i Champagne og Reims og gennem den pittoreske hovedstad i Luxembourg. På denne tur kan du udforske landets eventyrlige overflod af fantastiske slotte.

Mindre end en times kørsel længere mod nordøst finder du Trier, som er Tysklands ældste by, med alle dens antikke romerske bade og basilisker. Herfra kan du køre videre til den middelalderlige landsby Bacharach i Rieslings vinland, og slentre en tur langs flodbredden i Heidelberg.

Leipzig byder på koldkrigs historie, klassisk musik og kage, og det genopbyggede Dresden fortæller historien om det ødelæggende bombe angreb under anden verdenskrig. Og således er du nået frem til en af Europas kulturelle og kreative hovedstæder: Berlin.

Vælger du at påbegynde rejsen i London, kan du føje endnu en stor europæisk hovedstad til dit historiske road trip. Du kan tage færgen til Frankrig – det er en hyggelig og afslappende tur. Regn med at afsætte 1 – 2 uger til din tur, hvis du ønsker dybdegående indsigt i europæisk kultur og historie. Du kan få flere tips og råd til dit road trip i Europa på ferie-tips.dk

Flere Nyheder