Fartdjævle risikerer en dyrere kør-selv-ferie

28 juli 2019 Søren Black
Fartdjævle risikerer en dyrere kør-selv-ferie

Det kan fremover blive dyrt at overtræde færdselsloven i udlandet. Et nyt europæisk system sørger nemlig for, at dine fartbøder ender direkte i din postkasse derhjemme.

Har du en tung fod eller har du ingen seler i din bil, så kan du fremover godt sætte flere penge af i dit feriebudget til kør-selv-ferien sydpå. Fra 1. juli 2019 træder et nyt fælleseuropæisk system nemlig i kraft, der betyder, at udenlandske myndigheder nu vil sende din bøder for trafikforseelser direkte til dig i stedet for som tidligere at bede de danske myndigheder om at gøre det. Førhen kunne du sagtens være så heldig, at den fartbøde du fik på den tyske Autobahn aldrig nåede frem til dig. Men nu er der altså nye tider på vej. I det nye system er der fjernet en bagatelgrænse på 70 euro, svarende til omkring 520 kroner, der betød, at du ofte kunne slippe godt fra at blive blitzet for mindre forseelser i Tyskland.

Fartbøder varierer meget i Europa

Den nye opstramning gælder ved alle forseelser som for eksempel overskridelse af hastighedsgrænsen, spirituskørsel, ulovlig overhaling, manglende sikkerhedssele eller brug af mobiltelefon under kørslen. Og netop hastighedsgrænserne kan virkelig variere meget i forhold til, hvilket europæisk land du kører igennem. I Tyskland er der fri hastighed på en del motorvejsstrækninger, men nogle steder er der dog fartbegrænsninger, der betyder, at du kan få bøder, der starter på cirka 260 kroner ved en hastighedsoverskridelse på 20 kilometer i timen i forhold til det tilladte. I Frankrig derimod kan overskridelser på mere end 50 kilometer i timen nemt koste mindst op imod 11.000 kroner. Herhjemme vil udenlandske bilister også fremover kunne modtage bøder direkte fra danske myndigheder. Det nye fælles system omfatter Danmark og 20 andre lande i Europa. På FDMs hjemmeside kan du finde en oversigt over de europæiske bødestørrelser, så du har mulighed for inden ferien at budgettere med eventuelle hilsner fra færdselspolitiet rundt om i Europa.

Flere Nyheder