Få billige fadøl på rejsen

15 september 2019 Søren Black
Få billige fadøl på rejsen

Priserne på alkohol svinger meget i EU. Så vil du nyde en herlig fadøl uden at blive ruineret, så er det med at planlægge den næste rejse grundigt.

Der er ikke noget så hyggeligt som en god storbyferie udenfor sæsonen. Men når du har travet gaderne tynde, eller tilbragt dagen på museer eller i kirker, så kan behovet for en kold, skummende fadøl jo nemt trænge sig på. Og hører du til de mange, som gerne vil have dine penge til at række langt, så bør du tjekke op på ølpriserne hjemmefra. For der er nemlig stor forskel på, hvor meget du må slippe for en fadøl, når du rejser rundt i EU. Det viser sig nemlig, at ølpriserne er dobbelt så høje i det dyreste medlemsland i forhold til det billigste. Det viser en ny undersøgelse af alkoholpriserne i EU foretaget af Eurostat.

Høje priser i Nordeuropa

Det er nok ikke den store overraskelse, at det er i Nordeuropa, man finder de højeste priser på fadøl. Men faktisk ligger Danmark ikke i top med ølpriserne, det gør derimod et andet nordisk land. Vi skal nemlig til Finland for at finde EU’s højeste ølpriser. I undersøgelsen fra Eurostat, har man sat indeks 100 til 28 euro, som er gennemsnitspriserne i EU. Gennemsnittet for de finske ølpriser lander på indeks 182, herefter følger Irland med indeks 177 og på tredjepladsen over høje ølpriser, kommer Sverige med indeks 152. På en flot syvende plads ligger Danmark med et indeks på 124. Så hvor vi tidligere herhjemme har fået den tvivlsomme ære af at have verdens højeste kaffepriser, så ligger gennemsnitsprisen for at få en velskænket fadøl på en dansk restauration på et niveau, hvor det hverken er dyrest eller billigst i sammenligning med vores europæiske naboer.

Det billige alternativ øst på

Men så mangler vi jo lige det billige alternativ til de nordeuropæiske ølpriser. Her er det ikke overraskende Bulgarien og Rumænien, man skal rejse til, da begge lande ligger på indeks 74 og dermed er suverænt de lande, hvor du får mest alkohol for dine penge. Men vil du undgå at rejse helt så langt, kan du også bare tage syd for grænsen. For gennemsnitsprisen på alkohol i Tyskland ligger på indeks 89, i forhold til gennemsnittet på 100. Det giver tyskerne mulighed for at glæde sig over, at deres land har de sjette billigste ølpriser i EU.

Flere Nyheder