Det bliver mere populært at rejse alene

21 maj 2019 Emilie Jacobsen
Det bliver mere populært at rejse alene

For nogle virker det at rejse alene, som noget af det mest forfærdelige de kan forestille sig. For andre er det en måde, hvorpå de fuldstændig selv kan styre, hvad de skal se og opleve på deres rejse. Den sidste gruppe lader det til, at der bliver flere og flere af. Der er i hvert fald flere amerikanere, der begynder at rejse alene. Det skal både ses i forhold til, at de ikke rejser med venner og familie, og at de ikke rejser som en del af en arrangeret tur. 

37 % af dem, der rejser alene, fortæller, at de føler, at de bedre kan slappe af, når de rejser alene. Der er ikke krav til, hvordan de skal være, eller hvordan de skal opføre sig, og der er ikke et program for, hvad de skal se. Det er alt sammen med til at gøre, at de bedre kan slappe af. 

Der er dog også mange, nemlig 32 %, der lægger vægt på, at de føler sig mere selvstændige og mere uafhængige, når de rejser på egen hånd. Hvis du har været vant til at rejse med andre, kan det være en kæmpe udfordring at skulle finde ud af det hele på egen hånd, men også en virkelig fed oplevelse, når det lykkes. 

Der er dog stor forskel på, hvor de amerikanske solorejsende i undersøgelsen gerne vil hen alene. De fleste vil helst rejse til en anden by i USA alene. Det gælder for hele 57 %. Derudover vil halvdelen også gerne på en road trip alene.

Der er dog færre, der er begejstrede for tanken om, at de skal på en badeferie alene. Det er kun 40 % af dem i undersøgelsen, der har lyst til at ligge på stranden uden at kende andre. Endelig er det kun 37 %, der har lyst til at tage på ferie i et andet land alene. 

Flere Nyheder