Derfor skal du besøge naturen på din ferie

19 juni 2019 Emilie Jacobsen
Derfor skal du besøge naturen på din ferie

En ny stor, britisk undersøgelse af hele 20.000 personer viser, at dem, der tilbringer tid i naturen, er dem, der har det bedst. Faktisk skal der ikke mere end to timer om ugen til, at du får glæde af alle de positive effekter, der er af at være i naturen. 

Når du tager på ferie, er det derfor en god ide, at du sørger for at komme ud i naturen. Måske er hele din ferie centreret omkring naturen. Det kan for eksempel være, hvis du tager i ødegård, på vandreferie eller camping et sted, hvor der ikke er mange andre. I det tilfælde bliver det ikke svært for dig at få de to timer på en uge. 

Det bliver først langt sværere, hvis du har planlagt en storbyferie eller en badeferie. I det tilfælde er det ikke sikkert, at der er vild natur lige i nærheden. Det er dog værd for dig at bruge tid på at opsøge det, da det er med til at gøre, at du kommer til at have det godt. Samtidig er det en sjov måde for dig at opleve en anden side af storbyen eller badebyen. 

Det er selvfølgelig ikke kun, når du skal på ferie, at det er vigtigt, at du kommer ud i naturen. Det er bestemt også, når du er derhjemme. Derfor er det en god ide, at du får en rutine med regelmæssigt at komme ud i naturen. Det kan for eksempel være ved, at du går en tur i skoven i et par timer, tager til havet, og hvad du nu ellers kan finde på. 

Det er både dit psykiske og fysiske helbred, der bliver bedre af, at du er i naturen. Kun en ud af tre af dem i undersøgelsen, der havde opholdt sig i naturen, sagde, at de var utilfredse. Til sammenligning var halvdelen af dem, der ikke havde været i naturen, utilfredse. 

Flere Nyheder